Anmeldelse

3 knuder - 100 måder

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Gry Hvidbergs arbejde er båret af en stadig undersøgelse af, hvad forskellige håndarbejds- og husflidsteknikker kan bruges til. Hun har i mange år arbejdet med at udforske kniplingen som udtryksmæssig teknik og har i sine egne forløb eksperimenteret med kombinationer af materialer, teknikker og formater.

Fakta:

Titel: 3 knuder - 100 måder

Forfatter: Gry Hvidberg

Pris: 295 kroner

Sider: 104 sider

Type: Bog

Forlag: Danmarks Mindste Forlag

I denne bog er udgangspunktet tre grundlæggende knipleknuder, mens de 100 måder kan ses som en dokumentation af egen proces, samtidig med at de er en opfordring til læseren om selv at forsøge sig. Det er en fortællende og meget personlig bog, der i de primære afsnit lægger op til en fortsat dialog mellem læseren, der forudsættes fagligt kyndig, og de udvalgte teknikker. Først i tre lidt sent placerede teknikafsnit afsløres det, hvordan den almindelige læser kan komme på nært hold af de beskrevne teknikker og eksperimenter.

Bogen har en høj inspirationsværdi, men lider under, at forfatteren vil så meget på en gang. Papir, keramik, metal, glas og tekstil inddrages på materialesiden, mens der skøjtes lidt for hurtigt hen over ideerne til anvendelse. En lidt mere håndfast redigering ville have gjort underværker.

Flere gange sidder jeg med en fornemmelse af, at bogen vil kunne fungere som et fantatisk kompendium til et uge- eller inspirationskursus for undervisere, der så senere kan komme hjem og prøve tingene af i praksis. Som undervisningsbog er den for krævende i folkeskolesammenhæng, men har klart en vis appel på seminarie- og videreuddannelsesniveau.