Anmeldelse

Elevens bog i Sløjd

- det obligatoriske forløb

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

De bøger, vi har i sløjd, står ofte på en hylde i sløjdlokalet eller på biblioteket og bruges som inspiration eller opslagsværk af lærere og elever. Den tid er nu slut. Eleverne i sløjd har i det forgangne år fået deres egen sløjdbog - en taskebog i det obligatoriske forløb, som forfatterne kalder den. Forfatterne forestiller sig, at det er en bog, som eleverne medbringer til sløjdtimerne, læser i derhjemme og slår op i, når noget skal genopfriskes. Det er en god idé og en fin lille bog.

Den er overskueligt bygget op over kapitler om design, materialer, værktøjer, maskiner, samlingsformer, overfladebehandling og dekoration. Teksten er klar og tydelig og let at forstå, og så er den indimellem krydret med små uddybende historier og oplysninger, der skærper ens nysgerrighed og får en til at søge flere oplysninger om emnet. I de forskellige afsnit stilles ligeledes nogle spørgsmål til eftertanke og undren. For at få svar på spørgsmålene skal eleven logge sig på forlagets hjemmeside. En god og spændende detalje. Bogen er krydret med mange billeder og illustrationer. Og her ligger dens svaghed. Billederne er for størstedelens vedkommende dårlige amatørfotografier. De er rodede, dårligt beskårede og for nogles vedkommende uskarpe. Det er ærgerligt, at man ikke har villet eller kunnet finde midler til at få en professionel fotograf til at tage billederne til bogen.

"Elevens bog i Sløjd" er en bog, jeg som sløjdlærer ikke vidste, jeg ventede på, men jeg byder den velkommen og glæder mig til at udlevere den til eleverne.