Anmeldelse Sløjd
0   302

Elevens bog i Sløjd

- det obligatoriske forløb

Fakta<p>Forfatter: Berit Madsen, Anne Margrethe Vej, John Schlander, Jørgen Mogensen</p><br /><p>ISBN: 87-87745-34-8</p><br /><p>125 kroner, 96 sider</p><br /><p>Forlag: Dansk Skolesløjds Forlag</p>

De bøger, vi har i sløjd, står ofte på en hylde i sløjdlokalet eller på biblioteket og bruges som inspiration eller opslagsværk af lærere og elever. Den tid er nu slut. Eleverne i sløjd har i det forgangne år fået deres egen sløjdbog - en taskebog i det obligatoriske forløb, som forfatterne kalder den. Forfatterne forestiller sig, at det er en bog, som eleverne medbringer til sløjdtimerne, læser i derhjemme og slår op i, når noget skal genopfriskes. Det er en god idé og en fin lille bog.

Artiklen fortsætter under banneret

Den er overskueligt bygget op over kapitler om design, materialer, værktøjer, maskiner, samlingsformer, overfladebehandling og dekoration. Teksten er klar og tydelig og let at forstå, og så er den indimellem krydret med små uddybende historier og oplysninger, der skærper ens nysgerrighed og får en til at søge flere oplysninger om emnet. I de forskellige afsnit stilles ligeledes nogle spørgsmål til eftertanke og undren. For at få svar på spørgsmålene skal eleven logge sig på forlagets hjemmeside. En god og spændende detalje. Bogen er krydret med mange billeder og illustrationer. Og her ligger dens svaghed. Billederne er for størstedelens vedkommende dårlige amatørfotografier. De er rodede, dårligt beskårede og for nogles vedkommende uskarpe. Det er ærgerligt, at man ikke har villet eller kunnet finde midler til at få en professionel fotograf til at tage billederne til bogen.

"Elevens bog i Sløjd" er en bog, jeg som sløjdlærer ikke vidste, jeg ventede på, men jeg byder den velkommen og glæder mig til at udlevere den til eleverne.

Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Håndværk og designnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Foreningen for håndværk og design.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.127 andre er allerede tilmeldt