Anmeldelse Musik
0   107

Ballademager blues / Poppedreng sukker

120 sange fra Vesterbro Ungdomsgård 1974-2006

Fakta<p>Forfatter: Bo Schiøler</p><br /><p>299 kroner, 240 sider</p><br /><p>Forlag: GB-forlagene / Sådan'sk</p><br /><p>179 kroner</p>

I anledningen af 40 års stor og fornem indsats med Vesterbro Ungdomsgård udsendes denne flotte bog indeholdende 120 af de bedste sange skrevet til ungdomsgårdens teaterstykker. Udvalgt af et samlet katalog på over 700.

Artiklen fortsætter under banneret

Via sangene, de evigt aktuelle tekster, forordet af en tidligere mangeårig deltager, skuespilleren Mia Lyhne, forordet af Bo Schiøler selv og ikke mindst via den vedlagte dvd tegnes et portræt af komponisten, tekstforfatteren, pædagogen, ildsjælen og ikke mindst mennesket Bo Schiøler.

I sandhed en beundringsværdig mand og en beundringsværdig indsats, han har ydet gennem 40 år.

Heldigvis har man da også i brede kredse forstået at påskønne indsatsen. Schiøler har blandt andet modtaget DJBFA's (musikerkollegernes) hæderspris og er blevet Ridder af Dannebrogsordenen. Imidlertid skal man ikke have stort kendskab til Schiøler for at vide, at den største hædersbevisning, han har fået og stadig får, er fra alle de unge mennesker, han gennem årene har haft med at gøre.

Bogens layout er meget indbydende, trykt i en klavervenlig udgave og indeholdende mange stemningsfulde billeder fra forestillingerne. Sangene er med becifring og første vers både under noderne og trykt med de øvrige.

Vesterbro Ungdomsgårds nyeste forestilling og cd-udgivelse, "Poppedreng sukker", er udkommet som en dobbelt-cd med ikke mindre end 24 nye sange, flot sunget og indspillet. Vedlagt her er ligeledes en dvd, den samme som bogens.

Med temaer om at være ung, om kærlighed, om kulturmødet og fællesskabet er der måske ikke nødvendigvis så meget nyt, men Vesterbro Ungdomsgård har og har altid haft sin egen lyd, som i mine ører er en dejlig blanding af noget kendt og gammelt (a la "Vi vil værne om jorden") og en nutidig lyd, der gør brug af tidens virkemidler som rap og forvrængede guitarer.

Høj kunstnerisk kvalitet og mange langtidsholdbare sange.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Musiknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Musiklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
687 andre er allerede tilmeldt