Anmeldelse Biologi
0   226

Mennesket

Illustreret opslagsværk

Fakta<p>ISBN: 87-91296-18-8</p><br /><p>Redigeret af: Robert Winston</p><br /><p>Oversætter: Marianne Svit og Per Christensen</p><br /><p>349 kroner, 512 sider</p><br /><p>Forlag: Forlaget Aktium</p>

Et leksikon om os selv.

Artiklen fortsætter under banneret

Denne godt 500 sider tykke bog er en af dem, man vil vende tilbage til gang på gang, når man lige skal slå noget op, og så ende med at sidde og bladre og læse i om dette og hint en times tid. Illustrationerne fanger øjet og understøtter teksten godt.

Bogen er delt op i otte hovedafsnit. Menneskets oprindelse, fra Afrika til det moderne menneske. Kroppen og dens opbygning, fra dna over fysiologi til forplantning - de flotte illustrationer kan inspirere enhver biologilærer. Derefter det mere abstrakte, nemlig begreber som bevidsthed, læring, hukommelse, fantasi, følelser og tanker. Afsnit fire om menneskets livscyklus beskriver, hvordan barndom, ungdom, familie, alderdom, fødsel og død indgår på forskellige måder i forskellige samfund rundt omkring i verden.

Afsnit fem og seks om samfund og kultur kommer omkring økonomi og velfærd, sociale strukturer, tro, kommunikation med mere, alt sammen eksemplificeret ved forskellige folk i verden. Disse to afsnit gaber over (for) meget, og resultatet er temmelig overvældende, lidt rodet og temmelig uoverskueligt.

Det mest omfattende afsnit er afsnittet om verdens folk. Ud af verdens 6.800 folk har man udvalgt 300 - fordelt på de forskellige verdensdele. Hvert folks særlige karakteristika er kort beskrevet. Danskerne er sandelig også med og beskrives blandt andet som "et tolerant folk". Det siger sig selv, at beskrivelserne er korte, og at udvalget af folk langtfra er fyldestgørende.

De sidste ti sider af bogen er helliget "Fremtiden", og her konkluderes det, at der må være grund til "forsigtig optimisme".

Alt i alt en dejlig bog, som bør stå på skolebiblioteket. Dels kan den bruges af de ældste elever som opslagsværk, dels kan den bruges af de yngre til at blive fanget af alle aspekter af mennesket, også selv om teksten er for svær for dem. Det handler jo om os.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Naturfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for naturfagene, dvs. natur/teknologi, biologi, geografi og fysik/kemi. I samarbejde med Danmarks fysik- og kemilærerforening, Biologforbundet og Geografforbundet.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.475 andre er allerede tilmeldt