Anmeldelse

Terningerne er kastet

Det er dit liv

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Der findes ikke nogen opskrift på det gode liv, men til gengæld findes der en række spørgsmål, som det kan være værd at overveje. Man kan for eksempel tænke over, hvad det vil sige at være menneske, eller over hvad den egentlige mening med livet er. Forlaget Alinea har indledt en ny serie religionshæfter til folkeskolens ældste elever, hvor der behandles emner om livets store spørgsmål med udgangspunkt i relevante tekster og kunstværker samt opgaver, der er velegnede til såvel individuelt arbejde som gruppearbejde.

Det hæfte, som jeg har fået lov til at læse igennem, handler om, at der ikke findes nogen klar og entydig opskrift på, hvordan man bedst lever sit liv. Og hvis der gjorde, så havde livet måske været mere dødt end levende. Det er usikkerheden, der giver livet dynamik. Så gennem spørgsmål kan eleverne selv gå på opdagelse i en masse forskellige svar fra filosofiens og religionernes verden. Det er kun den enkelte, der kan finde de rigtige svar på livets spørgsmål, for det er den enkeltes eget liv, der står på spil. Så vær så venlig: Terningerne er kastet!

Det er en æstetisk smuk udgivelse med virkelig gode kunstgengivelser. Det er så stor en fornøjelse at bladre i bogen, og det er bare så godt, at billedanalysen fylder så meget i materialet, særligt når man tænker på at inddrage kunst og symboler og de mange intelligenser i sin undervisning. Derfor er det også dejligt at se, at de skønlitterære tekster, som anvendes, også er meget velvalgte og virkelig understøtter de religiøse og de filosofiske fagtekster. For hvordan får man tid til at gøre noget spændende og ordentligt ved kristendomskundskabsfaget i de ældste klasser, hvis man ikke kan få lov til at låne lidt at danskfagets timer?