Anmeldelse

Strikkede og hæklede dyr i lange baner

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Mange sjove og fantasifulde dyr og fingerdukker, men de er af en sværhedsgrad, så kun de ældste elever i folkeskolen eller voksne kan udføre dem.

Forfatteren har efter min mening sat sig mellem to stole, for på den ene side er der tale om dyr, der klart tiltaler mindre børn, men på den anden side er børn ikke i stand til at udføre dem selv. Det er så fint, hvis voksne hækler eller strikker dyrene til dem, for de fleste opskrifter kræver, at man ikke er novice, specielt i hækling.

Det skal bemærkes, at alle modeller, der vises på indbydende interiørfotos, har en teknisk udførelse, som er helt i top. Det er sjældent at se så godt håndværk. Forfatteren har valgt at hækle med meget fine hæklenåle fra nummer 1,75 til højst nummer 3. Det giver en meget fast flade, så fyld ikke kan titte ud. Det er et udmærket valg, men det sorterer automatisk børn og uøvede fra. Det er simpelt hen for svært i teknisk og motorisk henseende. Dertil kommer, at mange af opskrifterne fylder flere sider. Selve opskriften er udmærket, tydelig og punktopbygget. Materialebeskrivelse gøres der meget ud af til hver model, idet både firmanavn, farvenummer og løbelængde er nævnt. Man kunne jo i stedet dykke ned i restekassen og lege sig frem. Montering og færdiggørelse er beskrevet i meget korte vendinger.

Det er sammenfattende en bog, hvor forfatteren forudsætter, at kunnen med hensyn til teknisk udførelse er på plads, og det vil klart begrænse anvendelsen af bogen.