Anmeldelse Håndarbejde
0   219

Strikkede og hæklede dyr i lange baner

Fakta<p>Forfatter: Line Wegger</p><br /><p>ISBN: 87-604-2345-5</p><br /><p>199 kroner, 80 sider</p><br /><p>Foto: Bjarni B. Jacobsen</p><br /><p>Forlag: Forlaget Olivia</p>

Mange sjove og fantasifulde dyr og fingerdukker, men de er af en sværhedsgrad, så kun de ældste elever i folkeskolen eller voksne kan udføre dem.

Artiklen fortsætter under banneret

Forfatteren har efter min mening sat sig mellem to stole, for på den ene side er der tale om dyr, der klart tiltaler mindre børn, men på den anden side er børn ikke i stand til at udføre dem selv. Det er så fint, hvis voksne hækler eller strikker dyrene til dem, for de fleste opskrifter kræver, at man ikke er novice, specielt i hækling.

Det skal bemærkes, at alle modeller, der vises på indbydende interiørfotos, har en teknisk udførelse, som er helt i top. Det er sjældent at se så godt håndværk. Forfatteren har valgt at hækle med meget fine hæklenåle fra nummer 1,75 til højst nummer 3. Det giver en meget fast flade, så fyld ikke kan titte ud. Det er et udmærket valg, men det sorterer automatisk børn og uøvede fra. Det er simpelt hen for svært i teknisk og motorisk henseende. Dertil kommer, at mange af opskrifterne fylder flere sider. Selve opskriften er udmærket, tydelig og punktopbygget. Materialebeskrivelse gøres der meget ud af til hver model, idet både firmanavn, farvenummer og løbelængde er nævnt. Man kunne jo i stedet dykke ned i restekassen og lege sig frem. Montering og færdiggørelse er beskrevet i meget korte vendinger.

Det er sammenfattende en bog, hvor forfatteren forudsætter, at kunnen med hensyn til teknisk udførelse er på plads, og det vil klart begrænse anvendelsen af bogen.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Håndværk og designnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Foreningen for håndværk og design.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.130 andre er allerede tilmeldt