Anmeldelse

Underholdning

Tangram

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

- kinesisk hovedbrud

Cd-rom

99 kroner

Gili Soft, telefon 3138 0338

Krav til pc'en: Windows'95- eller Windows 3.1-styresystem, 486/66 megahertz processor, 16 megabyte ram, lydkort, SVGA-skærm med 256 farver, cd-rom-drev (minimum 2x), mus og højttalere

En legende fortæller, at en kineser ved navn Tan tabte en mursten, der gik i syv stykker. I forsøget på at samle murstenen fik han lavet hundredevis af forskellige figurer. Spillet 'Tangram', der traditionelt fås i en udgave med træbrikker, foreligger herved i en multimedieudgave. 'Tangram' kaldes også for 'kinesisk hovedbrud' eller 'Visdommens plage'.

Cd-rommen består af tolv levende fortællinger indtalt af Grethe Mogensen og ledsaget af kinesisk musik. Mens en historie fortælles, skal man samle syv brikker til en figur fra historien.

Herudover er der mulighed for selv at konstruere 'tangram'-puslespil, som man så kan lade andre løse.

Dette program er et prisbilligt underholdningsprogram, som glimrende kan ligge på en eller flere af skolens multimediemaskiner, som eleverne så kan bruge i frikvarterer eller en ledig stund. Det er god gymnastik for hjernemusklerne.

Steen Brastrup