Anmeldelse

Førlæsning, Underholding

Tim Timhår og dykkerdragten

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

- et eventyr fra Nyhavn

Cd-rom

Af Bo Handrup Nikolajsen

99 kroner

Gili Soft

Telefon 3138 0338

Krav til pc'en: Windows'95/98 styresystem,

Pentium 75 megahertz processor, otte megabyte ram, lydkort, 16 bit skærmkort, cd-rom-drev (minimum 4x), fem megabyte fri harddisk, mus og

højttalere

Tim Timhår og dykkerdragten er en børnefortælling, der tager sit udgangspunkt midt i København - i Nyhavn. Det er en simpel fortælling om en dreng, der finder en gammel dykkerdragt og herefter oplever en masse sjove og skøre ting.

Historiens forfatter er tydeligt inspireret af tegnefilmklassikeren 'Bennys badekar'. En inspiration, der på flere punkter tangerer decideret efterligning.

Alligevel har cd-rommen sine kvaliteter, og der er en række sjove opgaver og små spil undervejs.

Den markedsføres til aldersgruppen tre til syv år, men det er skudt forbi. Børn på tre år får ikke noget ud af den - til gengæld kan børn på otte år sagtens have mange sjove timer med den. Jeg vil derfor anbefale cd-rommen brugt af børn på fem til otte år. De fleste børn vil have behov for voksenhjælp de første par gange.

Det er opmuntrende, at et rent dansk multimedieprodukt som dette fås for kun 99 kroner, en pris, hvor alle kan være med.

Ulla Clasen