Anmeldelse

Engelsk

Talk to Me

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Cd-rom; der følger en mikrofon med programmet

299 kroner

Gili Soft, telefon 3138 0338

Krav til pc'en: Windows'95 eller Windows 3.1

styresystem, 486/66 megahertz processor, otte megabyte ram, 16-bit lydkort, SVGA skærm,

cd-rom-drev (minimum 2x), 20 megabyte fri

harddisk, mus og højttalere

Ved hjælp af programmet 'Talk to Me' kan eleverne føre en samtale med computeren.

Computeren forstår, hvad eleven siger. Der tages udgangspunkt i en dialog fra et hotel, en bus eller en telefonsamtale. Eleven kan såøve sin udtale og sammenligne med en indfødt englænders udtale dels gennem en grafisk fremstilling, dels ved selvhør.

Cd-rommen indeholder også en række staveøvelser, diktat, ordstilling og træning af synonymer.

Programmet er oprindeligt udviklet til at træne japanske skoleelever i engelsk udtale, men det mærker man ikke, der er ikke antydning af japansk kadaverdisciplin.

'Talk to Me' er et anderledes redskab i undervisningen, hvor eleven er aktiv. Der er lighedspunkter med 70'ernes sproglaboratorier, men med 'Talk to Me' styrer eleverne selv tempoet.

Programmet anbefales fra 5. klasse, men vær opmærksom på, at en del elever sikkert vil anskaffe sig det til hjemmecomputeren, for det er til salg i de fleste radioforretninger og supermarkeder.

Steen Brastrup