Anmeldelse

Natur/teknik

Ole Odders videnskabelige verden

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Cd-rom

Skriftlig vejledning

16 sider, 299 kroner

Digital Impact & Gilisoft

Telefon 3538 0338, e-mail: gilisoft@gilisoft.dk

Systemkrav: Windows eller Mac, otte megabyte ram og lydkort, to gange cd-rom-drev. Dele af programmet kræver installeret farveprinter, og skærm sættes til 256 farver

Da 'Ole Odder' for en årrække siden for første gang dukkede op i en dansk version, var der ikke så meget andet at putte i skolens nyindkøbte cd-rom-drev. Siden er der sket meget, og i dag er det efter min mening heller ikke rimeligt at bruge skolens tid til den slags programmer.

Den videnskabelige verden på denne nye cd-rom præsenteret af Ole Odder begrænser sig til fire dele af denne verden, nemlig Bæver Bobs naturpark, Øjvind Ørns vejrstation, Ulla Ugles observatorium og Viggo Vaskebjørns laboratorium.

Fra producentens side er det tanken, at det skal kunne bruges af børn fra fem-ti år. De skal gennem forskellige spil og ikke mindre end 41 eksperimenter lære om alt lige fra tornadoer og vejrkort i USA, telefonen, overfladespænding, stjernebilleder og statisk elektricitet til øjeæblets bygning og kapilarkræfter i planter. Fagligheden er forvredet, og for aldersgruppen vil en stor del af indholdet være det rene volapyk. Ofte er speakertekst og trykt tekst ikke ens, og det vil skabe yderligere forvirring for begynderlæserne.

Der er god musik, speakerstemmer og masser af aktivitet. Og godt nok har min søn på otte år været meget optaget af at male, sortere, lægge puslespil, finde rundt og sortere. Men derved er han bestemt ikke nået længere ind i den videnskabelige verden end førhen. I bedste fald kan han måske genkende nogle af de faglige begreber, hvis han på et tidspunkt præsenteres for dem i skolens undervisning. Når blot han ikke møder Ole Odder dér.

Kaare Øster