0   7

19 elever indlagt efter kemiuheld

19 elever og deres fysik-kemilærer er tirsdag blevet indlagt til observation på Kolding Sygehus efter et uheld, hvor to elever trods lærerens advarsel anvendte salpetersyre i stedet for saltsyre i et forsøg.

Forsøget i Bramdrup Skoles fysik-kemilokale gik ud på at undersøge forskellige metallers rekation på syre. Både skriftligt og mundtligt var eleverne blevet advaret mod at bruge salpetersyre, men alligevel fik to elever hældt salpetersyre på kobber. Herved udvikles nitrøse gasser, som er farlige og kan medføre væske i lungerne.

Artiklen fortsætter under banneret

Læreren fik hurtigt eleverne ud i det fri, og ingen fik umiddelbart symptomer på indånding af de farlige gasser. Men efter råd fra Rigshospitalet besluttede skolens ledelse at indlægge hele holdet. Hvis ingen af børnene udvikler syumptomer, vil de kunne tage hjem fra sygehuset i aften kl. 22. Dog vil de to elever, der udførte det fejlslagne forsøg og deres lærere bliver på sygehuset natten over.

Viceinspektør Willy Greve siger til JydskeVestkystens netudgave, at alle forskrifter blev fulgt ved udførelsen af kemiforsøget. Koncentrationen af syre i væskerne var så lav, at de ikke skal være låst inde.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet