Et godt lønresultat

Hold fast i et godt resultat - stem ja

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det samlede resultat er for mig klart et godt resultat.

Det er det først og fremmest, fordi medlemmernes lønkrav er opfyldt - såvel med pæne generelle lønstigninger som med yderligere lønstigninger for de unge lærere, for lærere på slutløn, for børnehaveklasseledere, for skolekonsulenter og for øvelsesskolelærere. Endelig er der en forbedring af skoleledernes lønmæssige forhold ved overgang til nye lønformer.

Resultatet af forhandlingerne omkring arbejdstidsaftalen - med forbedringer af prøveaftalen, forhøjelse af tillæg for skoleakkorder og med kursusaftalen for børnehaveklasseledere - finder jeg fuldt tilfredsstillende.

Især er det en sejr, at det ikke lykkedes modparten at røre ved forberedelsestiden.

Den decentrale løn er der stadigvæk, men jeg mener, at et ja til et resultat med decentral løn ikke er det samme som et ja til 'fedterøvstillæg'. Kredsene har aftaleretten og dermed også ret til at sige nej til individuelle 'skulderklapbelønninger'.

Et nej til et godt resultat - med begrundelse i, at det indeholder decentral løn - kræver efter min mening, at man er parat til at gå i konflikt, og at man tror på, at en konflikt forbedrer forholdene for medlemmerne.

Det finder jeg er urealistisk, så også derfor anbefaler jeg at stemme ja.