Styr på aktindsigt

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Justitsministeriet udgav i slutningen af juli en vejledning om aktindsigt i personalesager, men pjecen er så populær, at den allerede er udsolgt. Derfor har ministeriet netop besluttet at genoptrykke den i 3.000 eksemplarer.

Anledningen til udgivelsen er debatten om aktindsigt i personalemapper. Den har afsløret, at mange myndigheder ikke ved, hvad der skal udleveres, og hvad der burde holdes inden døre.

I vejledningen står der blandt andet, hvad der er omfattet af aktindsigt, hvem der kan anmode om at få papirer udleveret, at medarbejdere og ledelse ikke kan aftale sig ud af at udlevere oplysninger, hvilke undtagelser der er, hvordan tidsfristerne er, og hvordan ansattes retsstilling er.

Der er desuden medtaget en række udtalelser og svar, som Justitsministeriet har givet Folketinget, og offentlighedsloven er gengivet.

Den 62 sider lange pjece kan bestilles hos Statens Information på telefon: 3337 9228.