Anmeldelse Matematik
0   26

Verden med og uden matematik

Hvad var verden uden matematik? Selv analfabeter kan regne den ud, men matematik kan være med til at forandre din verden – også til det gode.

Matematikkens Dag - Forandringer

Fakta


Titel
Matematikkens Dag - Forandringer

Pris
725

Sider
136


Ved køb af bogen tilsendes link til download af materialet på e-mail

Forlag
Forlaget Matematik

Matematikkens Dag 2021 har forandringer som omdrejningspunkt. En dejlig bred overskrift, som er flittigt brugt i forbindelse med skolernes projektopgaveskrivning. Hvad har ikke med forandringer at gøre?

Artiklen fortsætter under banneret

I "Matematikkens Dag – Forandringer" tager forfatterne matematikbrillerne på og præsenterer et overflødighedshorn af ideer fra erfarne matematiknørder både til emner, hvor matematikken oftest bliver brugt som redskab til at beskrive verden med, og til emner, hvor matematikken er selve omdrejningspunktet.

Bogens otte faglige oplæg har overskrifterne "Fraktaler og figurfølger", "Højt at flyve", "Fødevareforandringer", "Transportforandringer", "Samfundsforandringer", "Kommunikationsforandringer", "Forandring af spil" og "Fra plan til rum". De enkelte afsnit er klassetrinsuafhængige, men anbefales til henholdsvis indskoling, mellemtrin og udskoling. Der er en klar overvægt af arbejdsforslag til mellemtrin og udskoling.

Bogen indeholder masse af ideer til at arbejde konkret med praktiske opgaver, byggerier og opgaver uden for klasselokalet. Her hvor det er mere end oplagt at samarbejde med de relevante faglærere, for eksempel om bæredygtig madlavning, historiske forandringer af løn og arbejdsforhold, transport og CO2, kirkens plads i en coronatid med flere. Alle gode overskrifter for tværfaglige temaarbejder, hvor det vil give merværdi og meningsfuldhed at samarbejde med de relevante fag. Så kan de fint for mig folde kuber, kræmmerhuse og arbejde med fraktaler og figurfølger i matematik for matematikkens skyld.

Brug bogens ideer til meningsfulde praktiske matematikfagdage, hvor spaltestykker er bandlyst, og brug ikke mindst bogen til fagsamarbejder, hvor matematikbrillerne ikke nødvendigvis er det eneste faglige omdrejningspunkt, men hvor matematikken bliver brugt til at behandle meningsfulde sammenhænge, som eleverne kan spejle sig i.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Matematiknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Danmarks Matematiklærerforening.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.251 andre er allerede tilmeldt