Lillebæltsbroens konstruktion er noget tungere end de tre broer, der skal bygges i konkurrencen på tid fra klokken 10 til 17.30.

Verdens vildeste brobyggere konkurrerer i Københavns havn

Byggeriets Uddannelser, Danske Erhvervsskoler og en række byggevirksomheder står bag en konkurrence lørdag den 18. september, hvor lærlinge og studerende bygger 12-18 meter lange broer på tid. Målet er at inspirere flere til at vælge en erhvervsuddannelse.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Partnerne bag konkurrencen kalder det for "Den store bagedyst" for byggebranchen og industrien. Her vil de vise, hvilke banebrydende projekter man kan opføre, når det gælder broer.

Broerne skal bygges hen over kanalerne ved Engholmene i Københavns havn og med et dommerpanel af nogle af landets mest erfarne brobyggere. Konkurrencen begynder klokken 10, og vinderne kåres klokken 17.30. Deltagerne er tre hold lærlinge og studerende.

Undervejs er der underholdning, musik og interviews på hovedscenen, og der er mulighed for at købe mad og drikke på området, der er forvandlet til brobyggeplads for en dag.

Ideen bag konkurrencen er at vise, hvad de faglærte kan og inspirere unge til at søge ind på erhvervsuddannelserne.

"Det er her, vi viser, hvilke smukke, vanvittige og banebrydende projekter, man med en erhvervsuddannelse kan være med til at realisere. Vi vil også gerne slå et slag for vores dygtige ingeniører og arkitekter, men mange har det med at glemme, at der ikke kommer mange broer uden de faglærte, der rent faktisk bygger dem", siger Michael Jeppesen, som er direktør i sekretariatet, der driver projektet om Verdens vildeste brobyggere i en pressemeddelelse.