“Vi forventer, at arbejdspladser i både sundhedsog den pædagogiske sektor i lang tid fremover vil fokusere på drift snarere end på udvikling. Fx har Region Hovedstaden sat alle ikke-hastende kurser og uddannelser i bero i 2020”, siger Stefan Hermann.

Læreruddannelserne rammes af fyringer efter coronakrisen

Professionshøjskolerne forventer at blive nødt til at fyre folk som følge af den nedgang, de har haft i kursusaktiviteterne under coronakrisen, og den nedgang, de forventer som følge af presset økonomi hos kunderne på skole-, dagsinstitutions- og sundhedsområdet. "Indtægterne er gået meget ned, men vores udgifter har været uændrede, da vi ikke har haft adgang til hjælpepakker", siger rektortalsmand Stefan Hermann til Magisterbladet og erkender, at det også kommer til at påvirke grunduddannelserne, altså bl.a. læreruddannelsen.

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

magisterbladet.dk: Professionshøjskoler forventer trecifret millionunderskud efter aflyste kurser