Anmeldelse Idræt
0   32

Cricket er et fantastisk spil med fokus på etik og fællesskabet

www.spilcricket.dk giver idrætslærere et fantastisk godt redskab til at planlægge, gennemføre og evaluere god cricketundervisning, mulighed for at arbejde med spillets tekniske og taktiske elementer, men også et tydeligt fokus på fairplay.

spilcricket.dk

Fakta


Titel
spilcricket.dk


Gratis

Forlag
Dansk Cricket-Forbund

Cricketområdet er blevet en tydelig del af idrætsundervisningen både i skolen og på læreruddannelsen. Den særlige ”cricketånd” gør området til noget helt særligt. Dette felt er væsentligt og et særkende for det at arbejde med cricket i skolens idrætsundervisning.

Artiklen fortsætter under banneret

www.spilcricket.dk er klart rettet mod det at spille cricket i skolen og mod, hvordan man kan skabe et sjovt spil med fokus på fællesskab og det glædesfyldte. Der er tekst, illustrationer, videoer og fotos, der giver den enkelte idrætslærer inspiration og indsigt i en lang række elementer, der kan være med til at skabe en god cricketundervisning i skolen. Læreren kan gå ind i områder som: cricketbasis, lege/øvelser, spil, udstyr, klubbesøg, kultur og en fin lærerguide, der giver et godt overblik til selv at skabe de enkelte undervisningsforløb på forskellige klassetrin fra 3. klasse til 10. klasse og med fokus på Fælles Mål for idræt gennem kroppen og dens muligheder, idrættens værdier og idrættens kultur.

Især området omkring de enkelte cricketskolespil er tydeligt. Der er præcise beskrivelser og videoklip af de tre spil, materialet anbefaler: somestop-cricket (nonstop-cricket), cirkelcricket og parcricket (Kangacricket). Alle tre spil er gode skolespil, som med få tilpasninger kan anvendes fra 3. klasse til 10. klasse.

Spilcricket.dk kan varmt anbefales alle idrætslærere, når der skal arbejdes med cricketforløb i skolen. Materialet har et tydeligt sigte på, hvordan den enkelte lærer kommer i gang med området, og man bliver hjulpet hele vejen igennem forløbets enkelte områder på et fagligt og indsigtsfuldt fundament. Skal der arbejdes i dybden med området, savnes en side med litteraturliste og henvisninger, der kunne hjælpe læreren, de studerende og eleverne til at fordybe sig i området. Eksempelvis når det rettes mod prøven i idræt efter 9. klasse. Det ændrer dog ikke ved, at det er et supergodt materiale, der må give lyst til, at endnu flere arbejder med cricket i skolen.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Idrætsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.051 andre er allerede tilmeldt