Tabulex melder KMD til Konkurrencestyrelsen

En pludselig og dramatisk prisstigning på den snitflade, der gør det muligt for en kommune at bruge lærer-arbejdstidsberegninger fra Tabulex-programmer i kommunens lønprogrammer fra KMD får nu Tabulex til at melde KMD til Konkurrencestyrelsen.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Formålet kan ene og alene være at øge kommunernes omkostninger ved at skifte til og bruge Tabulex-systemer (.) idet en tilsvarende driftsafgift ikke afkræves de kommuner, som benytter systemer fra KMD", skriver direktør for firmaet Tabulex Lars Fredsted i sit brev til Konkurrencestyrelsen, fortæller ComputerWorld Online.

KMD's program Matrix og Tabulex' TR2000 er konkurrenter på markedet for arbejdstidsberegning. Tidligere har det hver kommune betalt KMD et årligt gebyr på 3500 kroner for den snitflade, som gør det muligt at overføre data fra Tabulex' program ude på skolerne til kommunens centrale programmer fra KMD. Det er den pris, der ifølge Lars Fredsteds oplysninger, hæves til 1 krone per indbygger i de kommende storkommuner.

"Det er rigtigt, at vi har ændret priserne, så der siden 1. januar har været driftsafgifter på de pågældende snitflader. Det har der ikke været tidligere, men det er ikke noget, der er målrettet at hæmme en enkelt kollega i branchen", svarer områdedirektør i KMD, Leif Ilsø, til Computerworld. Han oplyser, at den nye pris for en kommune med 10.000 indbyggere vil ligge på cirka 7000 kroner.

Læs mere