Haarder vil indføre skala med minus-karakter

Undervisningsminister Bertel Haarder vil hurtigst muligt skifte 13-skalaen ud med den såkaldte 12-skala med indbygget minus-karakter. Hans forgænger Ulla Tørnæs havde ellers lagt op til, at 12-skala-forslaget skulle drøftes på en konference.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Ændringsforslaget er så indgribende, at det bør alle have en mulighed for at debattere, inden der træffes en afgørelse om en fremtidig karakterskala", sagde undervisningsminister Ulla Tørnæs og lovede, at den brede debat skulle afsluttes med en konference, før hun ville tage stilling til, om Karakterkommissionens 12-skala skulle indføres i uddannelsessystemet. Folkeskolen.dk har til formiddag spurgt i ministeriet, om den konference nu er aflyst, men har endnu ikke fået svar. Men Bertel Haarder siger i dag til dagbladet Børsen, at han hurtigst muligt vil gøre 12-skalaen til lov for at få større international sammenlignelighed. Ifølge avisen vil Socialdemokraterne og De Radikale gerne diskutere forslaget med ministeren, men har ikke taget endelig stilling. Dansk Folkepartis Louise Frevert er skeptisk og lægger op til, at det skal være muligt at vende tilbage til 13-skalaen, hvis den nye ikke duer.

Powered by Labrador CMS