DLF køber udstyr til måling af indeklima i folkeskolen

Danmarks Lærerforenings forretningsudvalg har indkøbt 12 måleapparater, som skal bruges som en del af indsatsen omkring indeklima i folkeskolen. Udstyret bliver udleveret til de forpligtende kredssamarbejder, som herefter udlåner det til skolerne.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

De indkøbte apparater giver en vurdering af indeklimaet ved at måle henholdsvis temperatur, luftfugtighed og CO2-indhold. Når Danmarks Lærerforening sender udstyret af sted til de forpligtende kredssamarbejder, bliver det med opfordring til at foretage målinger på skolerne som et naturligt led i en arbejdspladsvurdering. Arbejdsmiljøkonsulent i DLF Jørgen Bruun Christensen forestiller sig, at det for eksempel kan være sikkerhedsrepræsentanten på skolen, som låner apparatet af kredsen.

"Hvis målingerne viser problemer med indeklimaet, kan han så tage det op lokalt i sikkerhedsorganisation. Derudover kan han fortælle kredsen om problemerne, så de kan rejse det over for arbejdsgiverne".

Skærpet opmærksomhed på indeklimaforholdene

DLF opfordrede på kongressen regeringen til at afsætte en låneramme til kommunerne øremærket forbedringer af skolernes indeklima, og indkøbet af måleudstyr skal bruges som en del af indsatsen på indeklimaområdet.

"Vi skal have en skærpet opmærksomhed på indeklimaforholdene i folkeskolerne og gøre arbejdsgiverne opmærksomme på, hvis der er noget, der skal forbedres", siger Jørgen Bruun Christensen, der forventer, at de forpligtende kredssamarbejder modtager måleudstyret inden længe.