Lejrskolerne spares væk overalt i Odense

I sidste uge nedlagde eleverne i 4. til 9. klasse på Paarup Skole arbejdet i protest mod, at skolen har sparet alle lejrskoler væk. Men også på de øvrige skoler i Odense Kommuner har man måttet skære i hytteture og lejrskoler.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Det er mit klare indtryk, at næsten alle skoler allerede har skåret ned i lejrskoleaktiviteterne. Og nogle vil blive tvunget til at reducere yderligere", siger formanden for Odenses skolelederkreds, Kurt Schandorph, til Fyens Stiftstidende.

Han er leder af Korup Skole, hvor skolebestyrelsen for et par år siden droppede traditionen med ture i 2. og 5. klase, så det i dag kun er børnehaveklasserne og 9. klasse, der kommer på ture med overnatning. Ifølge avisen koster lejskoletid cirka det femdobbelte af almindelig undervisning i form af ekstra lærerarbejdstid, vikarudgift og prisen på transport og ophold.