Anmeldelse

Freddy Opfinder

Slip fantasien løs

Brug bogen som oplæg i natur/teknik. Den findes som både højt- og letlæsningsbog.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Mugge har en ven, Freddy, som elsker at lave opfindelser. En dag får han idéen til en suttevaskemaskine, fordi hans mor har vanskeligt ved at skylle sutter, samtidig med at hun har lillesøster på armen. Da Freddy blandt andet skal bruge fire ispinde til opfindelsen, er Mugge meget overrasket over, hvor let det går at overbevise moderen om nødvendigheden i, at de skal købe fire is.

Fakta:

Titel: Freddy Opfinder

Forfatter: Mikkel Frost

Illustrator: Morten Brynaa

Pris: 249

Sider: 39

Type: Højtlæsningsbog

Forlag: Forlaget Conta

Pris: 149

Sider: 41

Type: Letlæsningsbog

Med nogle forhindringer og justeringer undervejs får de to drenge maskinen til at fungere på en måske ikke helt perfekt måde, men som altid er Freddys mor imponeret og glad.

Der er et efterskrift til historien om Freddy, der som voksen bliver kok og opfinder en kageformsmaskine, vinder i Lotto og åbner en ballonsalon i Gudhjem.

Historien er udgivet i to versioner, den ene som oplæsningsbog og den anden som letlæsningsbog med lettal 19 og lixtal 16.

Illustrationerne er detaljerige og udtryksfulde i flotte farver. Forlaget kalder bogen for en billedroman, idet der er illustrationer på hvert opslag, som understøtter og udvider teksten.

Forfatteren lader historien foregå i Gudhjem, hvor han er født og opvokset, og for de stedkendte vil der være genkendelige stednavne, hvilket har gjort, at lokale borgere har støttet udgivelsen. Der er i øvrigt rabat ved køb af klassesæt.

Det er en lille historie fuld af fantasi, som vil kunne give læsetræning, men som især kan give læserne/eleverne inspiration til selv at gå i gang med at gøre opfindelser. Så set i lyset af at eleverne skal være nysgerrige og innovative, har bogen sin berettigelse og måske især som oplæg i faget natur/teknik.