R vil afskaffe specialundervisning

Det Radikale Venstre mener, at den nye folkeskolelov vil medføre, at endnu flere børn må have specialundervisning. Partiet vil nu gøre endeligt op med specialundervisningen og indføre en ægte rummelig folkeskole.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Begrebet specialundervisning afløses af en differentieret undervisning, der kan organiseres på en fleksibel måde, således at alle børn får den undervisning, de har behov for og krav på", hedder det i et resolutionsforslag til partiets landsmøde i weekenden. Bag forslaget står blandt andre den kendte forsker i lærerrollen, professor Per Fibæk Laursen.

"Der er flere og flere børn, der udskilles til specialundervisning. Den seneste ændring af folkeskoleloven risikerer meget let at medføre en større udskillelse. Der er derfor brug for initiativer, der sikrer en rummelig folkeskole, hvor alle børn kan få kvalificeret og relevant undervisning", skriver en gruppe radikale i et resolutionsforslag, som også har folketingsgruppens opbakning.

De Radikale ønsker, at kommunerne helt skal overtage ansvaret for undervisningen af børn med særlige behov, og at der skal oprettes rådgivningscentre, hvor ekspertisen er samlet til at vejlede skolerne. Partiet vil arbejde for mere forskning i undervisning af børn med særlige behov og resurser nok til, at skolen bliver i stand til at give en kvalificeret undervisning til hvert enkelt barn i en fælles folkeskole.

Læs mere