DLF tabte en sag for Else Vad i Landsretten om pensionsberegning. Nu bliver sagen anket til Højesteret.

DLF anker dom til Højesteret for at beskytte tjenestemænd

2000 lærere risikerer at miste 4000-5000 årlige kroner i pension som følge af en dom om beregning af tjenestemandspensioner. Men beslutningen er udskudt, fordi DLF har anket dommen til Højesteret.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

En række pensionister har klaget over, at deres pension er lavere end forventet, fordi Moderniseringsstyrelsen efter DLF's opfattelse er begyndt at tolke en aftale anderledes end hidtil. Blandt dem er Else Vad, som har været lærer i 36 år og sidst var ansat i Varde. Hun får omkring 400 kroner mindre om måneden, end hun forventede, fordi Moderniseringsstyrelsen har brugt en ny beregningsmodel.

Lærere kan miste tusindvis af kroner

DLF har ført sagen for hende ved Landsretten, men tabte i foråret. Dermed så det ud til, at op til 2000 tjenestemænd skulle have lavere pension end forventet, mens omkring 1000 stod til at få mere end forventet. Men DLF vil ikke give op og har derfor anket sagen til Højesteret.

"Vi anker sagen, fordi vi skal være sikre på, at vi gør alt, hvad vi kan for de medlemmer, der er kommet i klemme", siger formand for overenskomstudvalget i DLF Gordon Ørskov Madsen.

Høkerberegning tilsidesat Gordon Ørskov Madsen er skuffet over, at Landsretten ikke vil anerkende den aftale, som parterne har indgået i 2002. Landsretten har givet Moderniseringsstyrelsen ret i, at det bør være den årlige pensionsgivende løn i kroner og øre, der afgør, hvilket statsligt løntrin en lærer i den lukkede gruppe skal pensioneres fra.

Ved overenskomsten i 2002 aftalte de kommunale arbejdsgivere og lærernes forhandlere ellers, at man brugte en såkaldt høkermodel, hvor man afrundede lærernes løn til det kommunale løntrinssystem og derefter oversatte det til statslige skalatrin.

Ny dom: Tjenestemænd skal pensioneres fra lavere løntrin

Lang ventetid på højesteretsdom Lærerforeningens advokat forventer, at sagen kan komme for Højesteret i efteråret 2014. Ind til da vil pensionen for tjenestemandsansatte lærere, der går på pension blive beregnet ud fra den dom, Landsretten afsagde. 

Powered by Labrador CMS