Anmeldelse

Skolebibelen

Skolebibelen

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Skolebibelen" er en fremragende udgivelse og en stor bog på over 2.000 sider, men indholdet er også stort. Her er nemlig både den autoriserede udgave af bibelen fra 1992 og en nyrevideret udgave af Den Nye Aftale, som jo er det nye testamente på 2010-nudansk. Alene de to bøger i samme udgivelse er guld værd i undervisningen, hvor et solidt arbejde med kristendommens grundlæggende tekst derved kan ske i en kvalificeret vekselvirkning mellem kirkebibeludgaven og den moderne nudanske.

Fakta:

Titel: Skolebibelen

Forfatter: Inger Røgild

ISBN: 9788775236602

Pris: 325 kroner

Sider: 2016 sider

Type: Bog

Forlag: Bibelselskabets Forlag

Bogen rummer også en solid bibelguide og et bibelleksikon skrevet af Inger Røgild. Her gives i særdeles læsevenlige tekster introduktioner til arbejdet med de bibelske tekster. Som lærer og elev er man i trygge hænder hos Røgild - sagligt, godt fokuseret og med udgangspunkt i en historisk-kritisk tilgang åbnes for en læsning og dermed læring, der formulerer vedkommende eksistentielle spørgsmål.

Røgild gør opmærksom på, at bibelen kan læses - og også bliver læst - på forskellige måder. I skolens religionsundervisning er bibelen  kilde til viden om kristendommens oprindelse, og netop en historisk-kritisk tilgang er nødvendig for, at eleverne kan lære at skelne mellem faktum og tydning, uden at nogen af dem forsvinder af syne. Eleverne skal lære om begge, og Røgilds introduktioner får fint det frem, at begge er indeholdt i de bibelske tekster.

Et klassesæt, der kan vandre mellem 6.-9.-klasserne, kan varmt anbefales.