fr. 4. mar. 2016 kl. 15:50

Klar sammenhæng mellem test og afgangsprøve

  • Der er statistisk signifikant sammenhæng i mellem, hvordan elevene klarer den nationale test i matematik i 6. klasse og færdighedsprøven tre år senere.
    Der er statistisk signifikant sammenhæng i mellem, hvordan elevene klarer den nationale test i matematik i 6. klasse og færdighedsprøven tre år senere.
Af: Karen Ravn

Klarer en elev sig dårligt i de nationale test, så klarer han sig efter al sandsynlighed også dårligt ved den afsluttende prøve i faget. Og går det godt i testene, går det godt ved prøven. Det viser en ny analyse fra Styrelsen for It og Læring.

"Der er en stærk statistisk signifikant positiv sammenhæng mellem testresultaterne i de obligatoriske nationale test og elevernes karakter i folkeskolens prøve i 9. klasse", konkluderes det i notatet. Klarest er sammenhængen, når man sammenligner, hvordan eleverne klarer sig i "tekstforståelse" i den nationale test i læsning i 8. klasse og sammenligner det med, hvordan det går dem i den afsluttende prøve i læsning året efter. 

86 procent af de elever, der havde 'mangelfuld' tekstforståelse i den nationale test i læsning i 8. klasse, fik en karakter på 4 eller derunder i prøven i læsning året efter, mens 81 procent af de elever, der lå på 'jævn' i tekstforståelse, fik karakteren 4 eller 7 i læseprøven året efter, og 72 procent af de elever, der lå på 'fremragende' i tekstforståelse i 8., har fik et 10- eller 12-tal ved læseprøven. 

Så stærk er sammenhængen ikke mellem testen i matematik i 6. klasse og færdighedsprøven tre år senere. 63 procent af de elever, der ligger på 'jævn' i testområdet 'tal og algebra', har fået karakteren 4 eller 7 i 9.-klasse-prøven i matematiske færdigheder tre år efter, mens 84 procent af de elever, der lå på 'fremragende' i testen, fik karakteren 7 eller derover i prøven tre år senere.

Læs notatet via linket til højre.

folkeskolen@folkeskolen.dk

Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

Tilmeld dig her