Der er ellers bred enighed blandt partierne om regeringens forslag til, at vi skal give gymnasiet et fagligt løft, have færre studieretninger og styrke anvendelsesorienteringen i undervisningen. Dette må vi nu opgive på grund af ønsket om høje adgangskrav, siger undervisningsminister Christine Antorini.

Sammenbrud om adgangskarakter til gymnasiet

Undervisningsminister Christine Antorini har i dag opgivet at opnå politisk enighed om justeringer af de gymnasiale uddannelser. Partierne står for langt fra hinanden i spørgsmålet om, hvilket karakterkrav fra folkeskolens afgangsprøve der skal give adgang til en gymnasial uddannelse.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Det er ærgerligt for både de unge og for fremtidens gymnasier, at forhandlingerne nu er faldet til jorden. Der er ellers bred enighed blandt partierne om regeringens forslag til, at vi skal give gymnasiet et fagligt løft, have færre studieretninger og styrke anvendelsesorienteringen i undervisningen. Dette må vi nu opgive på grund af ønsket om høje adgangskrav," siger Christine Antorini i en pressemeddelelse. Hendes og regeringens udspil rummede et adgangskrav på 02 i dansk og matematik, som det gså er blevet gældende for erhvervsuddannelsen. Men de borgerlige partier har ønsket højere adgangsrav, et gennemsnit på 4 eller 7.

Regeringen: 02 som adgangskrav til gymnasiet

"Et adgangskrav på mindst 4 og op til 7 vil have store konsekvenser for at sikre gode gymnasiale uddannelser i hele Danmark. Eksempelvis vil et adgangskrav på 7 ramme næsten halvdelen af eleverne på hhx og htx og tre ud af fire på hf," tilføjer Christine Antorini.