DLF-kampagne: ”Fremtiden starter i skolen”

Danmarks Lærerforening sætter i næste uge spot på lærerne i en stor udendørskampagne. ”Det som for alvor betyder noget, er det, som foregår mellem lærere og elever”, siger Anders Bondo Christensen.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Jeg leverer energi".

"Jeg bygger fundamentet"

"Jeg sikrer debat"

I næste uge bliver gader og stræder indtaget af en kampagne, som Danmarks Lærerforening står bag. Fokus skal sættes på lærernes rolle i skolen:

"Det er vigtigt at sende et signal om, at det der for alvor betyder noget, er det der foregår mellem lærere og elever. Der er så meget fokus på alt for meget andet. Og den dygtige lærer er den mest afgørende faktor for, at eleverne bliver dygtige", siger Anders Bondo Christensen, formand for  Danmarks Lærerforening.

Formen er meget udadvendt, og det er et bevidst valg efter nogle turbulente år for skolen og lærerne:

"Vi prøver at få den generelle debat i samfundet tilbage på, hvad der i virkeligheden er vigtigt, for at vi har en god skole, og det er at eleverne møder en dygtig, engageret og velforberedt lærer", siger Anders Bondo.

Når der bliver diskuteret skole foregår det ifølge lærerformanden alt for ofte på et overordnet niveau og om rammerne for undervisningen:

"Der bliver talt i overskrifter, "anderledes og spændende undervisning", "bevægelse" og alle de der ydre ting. Vi har brug for, at der nu kommer fokus på lærernes muligheder for at løfte den opgave, vi har", siger lærerformanden. Han mener, at det kræver opbakning udefra, hvis opgaven skal løses - og det skal kampagnen med sloganet "Fremtiden starter i skolen" hjælpe med at sende et signal om.