Det nye fromandskab - Claus Hjortdal og Jørgen Mandrup Nielsen.

Valgdrama om næstformandsposten i lederforeningen

Jørgen Mandrup Nielsen er ny næstformand i Skolelederforeningen efter fintælling, der viste, at han havde fået 55 stemmer, mens modkandidaten fik 54. Claus Hjortdal er som ventet ny formand.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Det trækker lige lidt ud med resultatet, for vi er i gang med en fintælling, da det har vist sig at være meget tæt".

Stemmetælleren i Skolelederforeningen var inde at mane til tålmodighed i forsamlingen, mens man talte de afgivne stemmer. Og med god grund skulle det vise sig.

Balle: Lærerne gik glip af en stor lønforhøjelse

Det viste sig, at kun én stemme afgjorde valget til næstformandsposten. Jørgen Mandrup Nielsen fra Aarhus blev valgt foran Lene Burchard fra Nordjylland. Stemmerne faldt således: 55 stemte til Jørgen Mandrup Nielsen. 54 stemmer til Lene Burchard.

I sin valgtale sagde Jørgen Mandrup Nielsen, der i forvejen sidder i Skolelederforeningens hovedbestyrelse:

"Hvis man vil tænde, så må man brænde. Fire år som hovedbestyrelsesmedlem. Har været TR i mange år, og vi er også lokalt nået langt med medlemmernes løn og arbejdsforhold. Vi har stor politisk tyngde. Vores holdninger betyder noget, og det forpligter", sagde Jørgen Mandrup Nielsen.

I sit skriftlige valgoplæg i bladet Plenum skrev han blandt andet:

"Medlemmerne er organisationens vigtigste aktiv. De skal inddrages og det i et større omfang. Det kræver en central ledelse, der tør tænke horisontalt - en ledelse, der tillader, at strategier kan drøftes og behandles i organisationen, og hvor ledelsen nok sætter kursen, men hvor den tør slippe kræfterne løs. Hvor det enkelte medlem oplever, at man selv skaber værdi. Sådan en organisation vil jeg fortsat arbejde for - sådan en organisation vil jeg gerne være leder i"

"Forårets konflikt viste, at medlemsskabet af DLF er en anakronisme. Vores legitimitet blev beklikket, og vi var et mulehår fra at blive inddraget i en konflikt, vi ikke var en del af. Det må aldrig ske igen! Vi skal derfor indlede konkrete forhandlinger om at træde ud af DLF - med forhandlingsretten i behold, forstås. Vi skal fortsat have et tæt samarbejde med alle medarbejderorganisationer omkring folkeskolen, men selvstændige organisationer kan langt stærkere varetage folkeskolens interesser".   Claus Hjortdal ny formand Claus Hjortdal var eneste opstillede til formandsposten. Han sagde fra talerstolen: 

"Er du klar til det, Claus? har mange spurgt mig. Ja, jeg har øvet mig på det i seks år. Jeg har opbygget et kæmpe netværk og kontakter, som jeg vil bruge. Og selvom jeg ikke er BrøndbY-fan vil jeg alligevel citere deres slogan: 'Ingen over og ingen ved siden af foreningen. Foreningen er det vigtigste'."

Skolelederkandidater vil ud af DLF