Filip Wallbergs liste over, hvilke mediers artikler, der deles mest på de sociale medier

Folkeskolen.dk på viral top 10

Hver gang folkeskolen.dk offentliggør en artikel eller et blogindlæg, så bliver det i gennemsnit delt eller 'liket' 133 gange på de sociale medier. Det er flere gange end for eksempel politiken.dk og på niveau med bt.dk, viser en opgørelse fra SDU-lektor Filip Wallbergs forskningsprojekt Ilike.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Filip Wallberg har lavet sin hitliste over de mest virale medier i januar 2013 og i januar 2014 på baggrund af en database over hvilke artikler, medierne udgiver på internettet, og hvor mange gange de samme artikler bliver delt på sociale medier som Facebook og Twitter.

"Selvom brugerne deler på deres lukkedes facebookprofil, så tæller det med - jeg får bare tallene anonymt", forklarer han.

Sidste år blev listen toppet af Ugebrevet A4 med 280 delinger eller 'likes' på de sociale medier per historie. Dengang lå folkeskolen.dk på en ottendeplads med 65 interaktioner per artikel. I 2014 topper Information.dk med 610 interaktioner per historie, og folkeskolen.dk er nummer 10 med 133.

Masser af skole-kvidren

En af årsagerne til, at folkeskolen.dk's artikler om skolepolitik, pædagogik og lærerarbejdsforhold hitter på de sociale medier, er formentlig twitter-hashtagget #skolechat.

"Der bliver delt mange artikler fra folkeskolen.dk på #skolechat", bekræfter Mathias Poulsen, der startede twitter-kanalen sammen Trine Juul-Røttig i september 2011. "Vi havde fulgt med i internationale hashtags og ville gerne tilskynde til videndeling, så lærere har et fællesskab, hvor de kan fortælle, hvad de gør", fortæller Mathias Poulsen.

I et års tid var der ugentlige sessioner med en dynamisk debat løbet i gang af de to initiativtagere, men i dag er debatten på #skolechat i høj grad selvkørende. Politikere og journalister tweeter løs, og der er sågar nogle af de mere faste #skolechattere, der overvejer at dele chatten op, så den pædagogiske diskussion om undervisningen i grundskole, gymnasium og højere uddannele kan få bedre plads igen for alt det skolepolitiske.

Og den 2. april rykker #skolechat for første gang live med en såkaldt EdCamp i Aarhus.

Læs mere

Journalisten.dk: De 20 mest populære på de socialemedier