Den store forskel i oplevelsen er nok dybest set årsagen til, at samarbejdet med Camilla Hoffmann må ophøre", skriver Næstved Kommunes personalechef. Skolens lærere oplyser gennem Næstved Lærerkreds, at de føler sig dækket ind af den melding. (Arkivfoto)

Kontroversiel skoleleder fyres for samarbejdsproblemer

På grund af samarbejdsproblemer med medarbejderne har Næstved Kommune valgt at afskedige en skoleleder, der har været en markant støtte til reformen. "Så sent som i oktober, blev jeg af kommunen inviteret med til møder i KL", siger skolelederen, der er meget overrasket over fyringen.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Camilla Hoffmann var indtil for nylig et bud på en skoleleder, der udfyldte lederrollen i reformens ånd. I en kronik i Politiken december 2012 plæderede hun for, at lærerne skulle tage "ja-hatten" på, og gå positivt ind i reformen. Og på Socialdemokraternes kongres - hun er formand for partiets uddannelsesudvalg - i september 2013, slog hun fast, at de gamle forældede aftaler, ikke skulle erstattes af nogle nye så folkeskolens ledere kunne vise, at de kan lede.

I oktober var hun med kommunen til KL-møder som repræsentant for en skole, som var godt forberedt på reformen. Nu har Næstved Kommune har valgt at indstille hende til afskedigelse fra Sct. Jørgens Skole.

"Det er en meget ulykkelig sag for alle involverede, vi beklager meget, men vi har ikke kunne se andre muligheder end at stoppe samarbejdet med den pågældende leder. Det er vores vurdering, at det desværre ikke er muligt at få samarbejdet med medarbejdergruppen til at fungere godt nok til at flytte skolen, og det er i den sammenhæng skærpende, at vi lige nu står foran at skulle indføre en skolereform", siger direktør for børne- og uddannelsesområdet i Næstved Per B. Christensen, som understreger, at der er tale om en personalesag, og derfor er der grænser for, hvor meget han må udtale sig. Han fortæller desuden, at kommunen har konstitueret en tidligere skoleleder med mange års erfaring indtil sagen er afsluttet, og der er fundet en ny leder.

"Det er en såkaldt diskretionær-sag, og det indebærer, at der kan være forskellige opfattelser af, hvordan samarbejdet har været, og det har der også været i denne sag", siger Per B. Christensen, han forventer, at sagen om afskedigelsen er afsluttet indenfor den næste måned.

Uventet fyring Camilla Hoffmann er uenig med kommunen:

"Det kommer meget bag på mig, for jeg har fået meget ros for min indsats. Så sent som i oktober blev jeg af Næstved taget med til møde i KL som repræsentant for en skole, der var godt forberedt på reformen. Derudover har jeg været oplægsholder på KL-møder for skoleledere i efteråret. Det opfattede jeg som en cadeau", siger Camilla Hoffmann.

Hun uddyber, at hun det sidste halve år ikke har haft en viceskoleleder på skolen. 

"Det er en stor byskole med 750 elever. Jeg har skullet klare alle de daglige opgaver, der er som skoleleder og viceskoleleder, samtidig med, at der har været langt flere opgaver, og flere krav om at være væk fra skolen, for eksempel til kurserne i Næstved Kommune og i KL's regi om reformen".

Kommune fastholder samarbejdsproblemer

På skolens hjemmeside er der et indlæg fra Camilla Hoffmann, hvor hun kommer med mange af de samme anker i forhold til afskedigelsen. Indlægget er blevet præsenteret med følgende ord af Poul Erik Kristensen, der er personalechef i Næstved Kommune:

"Næstved Kommune deler ikke Camilla Hoffmanns synspunkter, men har en noget anden oplevelse af perioden, hvor hun har fungeret som skoleleder. Den store forskel i oplevelsen er nok dybest set årsagen til, at samarbejdet med Camilla Hoffmann må ophøre".

Via Næstved Lærerkreds har Folkeskolen.dk været i kontakt med lærerne på skolen. Meldingen herfra har været, at de føler sig godt dækket ind af Næstved Kommunes kommentar om, at der har været store forskelle i oplevelsen af den periode, hvor hun har fungeret som skoleleder.

Læs mere

Politiken: "Skolefolk siger på med 'ja-hatten.

Skolens hjemmeside - opslagene er postet på opslagstavlen den22.1.