"Vi har som ambition, at vikariater skal besættes af uddannede lærere og denne her ordning er en del af indsatsen for at komme ikke-uddannet lærerarbejdskraft helt til livs”, siger formanden for Lærernes A-Kasse, Gordon Ørskov Madsen.

Lærernes A-kasse har succes med at finde vikarer til skolerne

Siden Lærernes A-kasse for ni måneder siden startede med at sætte arbejdspladser og ledige i forbindelse med hinanden, har 110 ledige lærere fundet længerevarende vikariater gennem ordningen.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Hvis en skole akut mangler en lærer til et vikariat, kan skolelederen henvende sig til Lærernes A-Kasse og få et antal passende kandidater til stillingen inden for 24 timer. Den ordning har a-kassen haft siden december 2012, som følge af et stigende antal kvalificerede ledige, og det har indtil videre givet vikariater til 110 lærere. En fordel for både skoleledere og ledige, lyder det fra a-kassen, som gerne vil udbrede ordningen endnu mere.

A-Kasse formidler vikariater til ledige

"Lærernes A-kasse kan formidle job effektivt og hurtigt, fordi vi har kontakt til både arbejdspladserne og lederne. Det er noget, som kun en a-kasse kan. Vi har som ambition, at vikariater skal besættes af uddannede lærere, og denne her ordning er en del af indsatsen for at komme ikke-uddannet lærerarbejdskraft helt til livs", siger formanden for Lærernes A-Kasse, Gordon Ørskov Madsen.

56-årige John Stokholm Jensen er en af de lærere, der for nylig har fået et vikariat gennem ordningen. Han har gået ledig hele året, men blev i august ringet op og fik tilbudt et seks ugers vikariat.

"Det har været meget fint at få et vikariat på denne måde. Jeg kendte ikke til ordningen, før jeg blev kontaktet, men det gik lynhurtigt, og stillingen er som designet til mig. Jeg underviser i mine egne fag, matematik, idræt og svømning, så det er helt perfekt", fortæller John Stokholm Jensen i skolens frikvarter, hvor han med børnelarm i baggrunden er gårdvagt.

Nu kan man også finde lærervikarer på folkeskolen.dk

Giver bedre jobmuligheder John Stokholm Jensen har været væk fra lærergerningen i tre år, blandt andet fordi han har arbejdet som konsulent i Røde Kors. Sammen med hans alder på 56, tror John Stokholm Jensen selv, at det har skabt problemer for hans jobsøgning. Med vikariatet har han igen fået en fod indenfor i skolen.

"Jeg håber, at jeg kan gøre et godt indtryk og få lov til at blive her. Det er dejligt at være tilbage i folkeskolen, og jeg kan lide at have med børnene og kollegaerne at gøre", siger John Stokholm Jensen. 

DLF og skoleledere: Brug uddannede lærere som vikarer

I Lærernes A-Kasse er det også opfattelsen, at vikariaterne giver de ledige bedre chance på jobmarkedet.

"Det betyder, at de ledige får kontakt med arbejdsmarkedet, og det kan for nogles vedkommende giver dem bedre jobchancer på længere sigt. Vi har mange højt kvalificerede lærere, så vi vil være vedholdende i indsatsen og udbrede ordningen endnu mere", siger Gordon Ørskov Madsen.

Arbejdsgivere, der gerne vil benytte sig af a-kassens vikarservice, kan henvende sig på a-kassens hovednummer.