Anmeldelse

Skriv til din læser 3

God fornøjelse med skrivningen

Den generelle tilgang til faglig skrivning er bogens store styrke.

Publiceret Senest opdateret
"Skriv til din læser 3 – forklarende tekster" er et blandt mange eksempler på, at faglig skrivning er ved at vinde indpas i undervisningen. Materialet lægger sig i slipvinden af den fart, der er på udgivelser, der understøtter en øget fokusering på det sproglige element i al faglig undervisning i skolen. Den øgede fokusering på både faglig læsning og faglig skrivning kræver materialer, som kan anvendes, så eleverne lærer allermest.
"Skriv til din læser 3 – forklarende tekster" er et fagligt solidt elevmateriale til faglig skrivning i folkeskolens ældste klasser. Materialet er generelt – og dermed ikke specifikt henvendt til et bestemt fag som for eksempel dansk. Det er materialets store fordel, at det netop kan anvendes i forskellige organisatoriske sammenhænge i folkeskolen som ved faglige skriveuger eller skrivebånd på tværs af ugens dage.
Materialet består af en elevbog og en lærervejledning. Elevbogen har en fin og gennemarbejdet disponering af materialets emne, som netop er forklarende tekster. I den forbindelse skal særligt afsnittet ”Sproget i forklarende tekster” fremhæves. Afsnittet giver eleverne den fornødne sproglige viden til at kunne få bevidsthed om sprog for dels at kunne skrive fagligt om en tekst, dels bedre at kunne læse fagligt forklarende tekster om forskellige forhold.
"Skriv til din læser 3" er i sagens natur den tredje bog i Gyldendals serie: ”Skriv til din læser”. Der kommer fire i alt. Den sidste i serien kommer til at hedde "Argumenterende tekster", og den er værd at vente på, hvis den er lige så god som de tre foregående hæfter i serien. God fornøjelse med ”Skriv til din læser” og med undervisningen i faglig skrivning.

Fakta:

Titel: Skriv til din læser 3

Forfatter: Elisabeth Arnbak

ISBN: 9788702123647

Pris: 138

Sider: 80

Forlag: Gyldendal

Titel: Skriv til din læser 3

Forfatter: Elisabeth Arnbak

ISBN: 9788702123661

Pris: 72

Sider: 182

Forlag: Gyldendal

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.