Selina Juul, stifter af forbrugerbevægelsen Stop Spild Af Mad er stolt af at kunne præsentere rapporten "Undersøgelse af danskernes madspildsadfærd, forandringspotentialer og anbefaling til tiltag".

Ny undersøgelse dokumenterer madspild

9 ud af 10 danskere synes, det er vigtigt at reducere madspild. Alligevel laver 62 procent af danskerne mere mad, end de tror, der bliver spist. I dag lanceres stor rapport om madspild som kulmination på kampagnen ”For Resten Danmark”.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Selina Juul, stifter af forbrugerbevægelsen Stop Spild Af Mad er stolt af at kunne præsentere rapporten "Undersøgelse af danskernes madspildsadfærd, forandringspotentialer og anbefaling til tiltag". Rapporten er blevet til som et samarbejde mellem Stop Spild af Mad, Forbrugerrådet og Landbrug & Fødevarer og er kulminationen på kampagnen "For Resten Danmark".

Mange køber mere end de kan bruge

Selina Juul peger på, at rapporten viser, atdet skal være nemt at undgå madspild, og  at danskerne efterlyser hjælp til at reducere madspild i form af eksempelvis fleksible madplaner og apps mod madspild samt hjælp fra detailhandlen.

Cirka hver anden af de adspurgte i rapporten ville vælge at benytte sig af et tilbud om at købe tre varer for to varers pris, selvom de kun skulle bruge en. Kun 37 procent af de adspurgte forbrugere svarer, at de ville ignorere mængderabatten og nøjes med én madvare, når det er, hvad de reelt har brug for i madlavningen.

De tre fødevaregrupper, som respondenterne oftest må smide ud, er frugt og grønt, brød, korn-produkter og kød - efterfulgt af mejeriprodukter.

"Rapporten formidler en del ny viden og belyser madspildsproblematiske emner, som hidtil ikke har været fremme i lyset, går i dybden med forbrugernes eget madspild og forklarer psykologien bag", skriver Selina Juul i en meddelelse om rapporten.

Rapporten indeholder også en del anbefalinger til, hvordan man kan komme madspild til livs.