Anmeldelse

Vejstriberne ruller rundt

Vejstriberne ruller rundt

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Bogen indledes med en overskuelig indholdsfortegnelse med en introduktion til emnet, en definition af digtning, henvisning til Fælles Mål og en overordnet beskrivelse af øvelserne, som er det primære i bogen.

Fakta:

Titel: Vejstriberne ruller rundt

Forfatter: Hans Karup

ISBN: 9788770908528

Pris: 229 kroner

Sider: 78 sider

Type: Bog

Forlag: Turbine Forlaget

Øvelserne er opdelt i haikudigte, hurtigskrivning, læsning af digteksempler, digtskrivning, oplæsning af egne digte og lav en digtsamling. Der er god information til læreren om forfatterens pædagogiske og didaktiske overvejelser.

Bogen slutter med en samling digte af nyere, anerkendte danske digtere. Digtene kan frit benyttes.

Forfatteren er selv lærer, og det er hans intention at give inspiration til og lette arbejdet med digtskrivning for andre lærere. Det er bestemt lykkedes med denne overskuelige bog. Som lærer kender man sikkert mange af øvelserne i forvejen, men her har man dem samlet, hvilket er en stor hjælp ved forberedelsen og gennemførelsen af et forløb om digtning.

Øvelserne er enkle og varierede. Eleverne vil opleve, at de hurtigt får et produkt, og at det kan være sjovt at skrive digte.

Forlæggeren skal dog bruge punktopstillingsknappen korrekt. Det forstyrrer læsningen, når der er punkter ved linjer, som fortsætter fra forrige linje (side 13 og side 37-38).

Bogen anbefales til dansklærere på mellemtrinnet.