Anmeldelse

Kampen om sproget

Kampen om sproget

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Kampen om sproget", som er en del af kampagnen "Gang i sproget", er et digitalt materiale til arbejdet med det mundtlige sprog i 7.-10. klasse.

Fakta:

Titel: Kampen om sproget

Type: Internet

Forlag: Dansklærerforeningen

Fem udsendelser, som blev sendt i 2011, og som er produceret af Danmarks Radio, af knap 20 minutters varighed danner baggrund for dette meget spændende materiale, som består af en lærervejledning og opgaver til hver udsendelse.

Bag såvel lærervejledning, hvis indledning er forfattet af Birgitte Therkildsen, som undervisningsforløb til de fem udsendelser står Jens Raahauge, Dansklærerforeningen, Danmarks Radio og Dansk Sprognævn.

Lærervejledningen indeholder blandt andet yderligere vinkler og ideer til arbejdet og ekstra opgaveforslag.

Hvert undervisningsforløb er tredelt. I "Før udsendelsen" er forforståelsen det centrale, i "Tæt på udsendelsen" er der opgaver, der handler om at analysere og forholde sig kritisk til det sete, og i "Perspektiver på udsendelsen" fokuseres der blandt andet på relaterede temaer. Undervejs er der utrolig mange relevante og interessante link. For eksempel linkes der til artikler, lydfiler og videoklip fra blandt andet satireudsendelser.

Der bliver lagt op til at arbejde individuelt, til samarbejde i mindre grupper, til klassediskussioner. At arbejde tværfagligt er også en oplagt mulighed.

Materialet er særdeles spændende, og så er det gratis. Det giver alle tiders mulighed for på engagerende vis at arbejde med mundtlighed og sprog i mange afskygninger. "Kampen om sproget" anbefales på det varmeste.