Anmeldelse

Vikaren

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Drømmen" hittede i skoletimerne og blev i indeværende skoleår set af 30.000 skoleelever i det efterhånden landsdækkende projekt "Med skolen i biografen". Med den nye danske film "Vikaren" er endnu en fremragende skolefilm til rådighed i de kommende skoleår. Den danske skolelærer har gennem generationer været en obligatorisk birollefigur i danske børnefilm, men i Ole Bornedals nye science fiction-gyser er lærervikaren en helt central karakter.

Fakta:

Titel: Vikaren

Type: Biograffilm

Forlag: Thura Film

Vikaren Ulla Harms - i skikkelse af en særdeles veloplagt Paprika Steen - indtager en dag 6.b, der meget hurtigt må justere på sine traditionelle vikarforventninger. Ulla Harms er en kvindelig pendant til lektor Blomme, men har en noget anden forhistorie. I form af en flyvende ildkugle fra en kærlighedsløs planet har hun taget ophold i en dansk kyllingefarmers kones krop (!) - og Ulla Harms' uhyggelige mission er filmens plot.

Men "Vikaren" er samtidig historien om eleverne i 6.b, deres indbyrdes relationer og forholdet til deres voksne, og sjældent er set en så fin casting og overbevisende spil af danske børneskuespillere. Det er i det hele taget en film, som målgruppen fra 5. klasse vil elske at se, og samtidig er der masser af godt stof at arbejde videre med efter filmoplevelsen. Til filmen er produceret et grundigt og inspirerende undervisningsmateriale, som frit kan hentes på www.dfi.dk/filmiskolen

"Vikaren" vil uden tvivl få et langt og sundt liv i danske klasseværelser og skolebiografer.