Anmeldelse

Religion
Religion

Opslagsbog til religion

Opslagsbogen kan tjene de glimrende formål både at minde om og lade læseren for første gang møde basal viden om religion.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Denne opslagsbog er vitterlig ikke nogen stor bog, men den indeholder forklaringer på en række centrale ord, begreber og religiøse fænomener. I opslagene gives korte, men præcise forklaringer, flere med gode supplerende illustrationer. Sprog og niveau rammer målgruppen 7.-10. klasse meget fint.

Fakta:

Titel: Religion

Forfatter: Helle Hinge

ISBN: 9788702085853

Pris: 199

Sider: 218

Forlag: Gyldendal

De forklarede ord og begreber handler om de fem verdensreligioner, deres oprindelse, udbredelse og hovedretninger, og om de vigtigste personer i de enkelte religioner. Men også fænomener som ritualer ved fødsel, bryllup og død forklares.

Opslagsbogen kan tjene de glimrende formål både at minde om og lade læseren for første gang møde basal viden om religion. Bogens forklaringer skal naturligvis efterfølgende nuanceres med henblik på øget forståelse og i særlig grad med henblik på forståelse for religions betydning for de religiøse. I den forbindelse savner jeg korte forklaringer på begreberne religiøsitet, tydning, spiritualitet og mening, men de kan jo komme med i næste udgave, hvor også den nu afgåede paves navn kan udskiftes med den nyvalgtes.

Powered by Labrador CMS