Anmeldelse

Kristendomskundskab, Musik

Vi har et håb

Offentliggjort Sidst opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

- 45 salmer og sange fra alverden

Bog med melodier og tekster

Redigeret af Betty og Peter Arendt

76 sider, 85 kroner

Cd med Grenaa Kirkes kor og kammerkoret Sestina med flere

24 salmer, 100 kroner

Kirkefondet

'Hvorfor skal Fanden have alle de gode melodier' - udbruddet er Luthers, som brugte flittigt af sin tids populære verdslige melodier og derved viste, at der ikke findes musik, som er mere 'kristen' end anden musik. Kristendommens fortælling synges naturligvis også forskelligt, om vi er i Danmark, Taiwan eller Congo.

Denne udgivelse kan medvirke til at nedbryde etnocentriske skyklapper, som hylder Den Danske Salmebog som verdens bedste. Kristne over hele verden synger salmer, hymner og lovsange med intensitet, nerve og rytme, som nok er anderledes, men alligevel frembærer det samme budskab.

Kristendom er international - global. Undervisningen i kristendomskundskab skal også være internationalt orienteret, en god illustration af denne dimension er musikken.

I bogen er trykt 45 salmer fra hele verden inklusive noder og nogle med becifringer. 24 af salmerne er indspillet på cd'en. Flere har meget enkle melodier og vil let kunne aflyttes og læres af elever på mellemtrinnet og opefter. Der er tale om livlig og glad musik, med rytme og energi, flere af salmerne ansporer til fællessang.

En spændende og rosværdig udgivelse, som hermed anbefales som et nyt indslag i undervisningen.

Peter Green Sørensen