Københavns Kommune frifundet i sag om mobning på Valby Skole

Københavns Kommune er til formiddag blevet frifundet i den første sag om en kommunes ansvar for mobning på en skole. Forældrene havde krævet 100.000 kr. i erstatning og kan vælge at anke dommen.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Københavns Kommune blev til formiddag frifundet i byretten, skriver Danske Kommuner.

"Sagen er den første af sin art og meget principiel. Det store spørgsmål er, om børn har ret til erstatning, hvis en skole ikke foretager sig noget i en sag om mobning", sagde familiens advokat Mads Krøger Pramming i går til Kristeligt Dagblad

Pigen blev mobbet, sparket og slået af nogle drenge på Valby Skole, og ifølge advokaten igangsatte læreren et trivselsforløb i klassen, men uden at det for alvor hjalp pigen. 

Familien har i mellemtiden fundet en anden skole til deres datter, men de klagede til Den nationale Klageinstans for mobning, som ifølge advokaten konkluderede, at skolen havde overtrådt loven om undervisningsmiljø. På den baggrund sagsøgte familien Københavns Kommune.

Powered by Labrador CMS