På workshoppen bliver klasserne introduceret til den didaktiske model Sundhedsstjernen.

Først til mølle: Få en gratis workshop om mental sundhed for din klasse

Med støtte fra Sundhedsstyrelsen udbyder Dansk Skoleidræt 100 gratis workshops om mental sundhed og trivsel.

Publiceret

Med en halv million støttekroner fra Sundhedsstyrelsen i ryggen åbner Dansk Skoleidræt nu for bestillinger af i alt 100 gratis workshops, der skal sætte fokus på mental sundhed og trivsel.

Det sker i regi af projektet 'Styr på Sundheden', som har til mål at skabe sundhedsfremmende indsatser på landets skoler. Det skriver Dansk Skoleidræt i en pressemeddelelse.

Workshoppen har fokus på emnerne 'følelser og selvværd' og 'venner og fællesskaber' og henvender sig til alle klassetrin.

Den bygger på Dansk Skoleidræts tidligere erfaringer med at udgive læringsmaterialer til sundhedsundervisningen og suppleres med et udleveret fysisk materiale til de 100 klasser, der booker en workshop.

"Vi ved, at flere børn og unge ikke trives, så jo mere, vi kan understøtte de timer på skoleskemaet, hvor der arbejdes med mental sundhed, jo bedre. Og i den henseende glæder vi os til at komme ud i en masse klasser, hvor vi kan sætte emnet på dagsordenen", siger Signe Asferg Rasmussen, leder for udvikling, viden og bevægelse i Dansk Skoleidræt.

De 100 workshops bestilles efter først til mølle-princippet og løber af stablen fra oktober 2024 til februar 2025, og de retter sig mod det timeløse fag Sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab (SSF).

"Der er et stort potentiale for at styrke sundhedsundervisningen, og det vil Dansk Skoleidræt gerne bidrage til. Dels ved at vi helt lavpraktisk kommer ud på skolerne og holder workshops, og dels ved at lærere og pædagoger efter endt besøg modtager et fysisk undervisningsmateriale, klassen kan bruge i det videre arbejde med dette vigtige område", siger Signe Asferg Rasmussen.

Du kan læse mere om projektet og booke din workshop her.