Debat

Decentral diplomati

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Der er lang vej fra medlemmernes formulering af krav til overenskomsten, til et eventuelt resultat foreligger. På baggrund af et massivt ønske fra medlemmerne besluttede Danmarks Lærerforening at kræve den decentrale løn afskaffet. Et krav, som vi delte med de øvrige lærerorganisationer i Lærernes Centralorganisation.

I uge 46 skulle kravene koordineres i de kommunale organisationer inden for vores hovedorganisation Funktionærernes og Tjenestemændenes Fællesråd (FTF). Et par af de store organisationer i dette samarbejde ønskede ikke en formulering om en generel afskaffelse af den decentrale løn. På den baggrund enedes organisationerne om at stille følgende krav: 'Ændringer af aftalen om decentale løninstrumenter, herunder således at principperne for og anvendelse af decentrale lønmidler aftales med den enkelte organisation i forbindelse med de specielle forhandlinger.'

En diplomatisk formulering, der dækker over forskellige ønsker på dette centrale spørgsmål.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Vi må i Danmarks Lærerforening fortsat arbejde for at indfri medlemmernes krav. Det kan for eksempel ske ved en ændring af den decentrale løn, så den forholdsmæssige del af overenskomsten, som de øvrige organisationer afsætter til decentrale forhandlinger, bliver overført til de specielle krav for vores område. En anden mulighed kunne være, at midlerne begrænses betydeligt i forhold til den nuværende overenskomst, og at midlerne sikres forholdsmæssigt til den enkelte organisation.

Skal der være mening i at fastholde et kommunalt FTF-samarbejde, er det nødvendigt, at de øvrige organisationer i samarbejdet er parat til støtte os i vores ønsker på dette område.

Astrid Schjødt Pedersen, Ernst Øxner, Anders Bondo Christensen, Lotte Lange, Vivi Hansen

medlemmer af DLF's hovedbestyrelse