Budgetforlig skuffer

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Århus Lærerforening er dybt skuffet over det budgetforlig, som et flertal i Århus Byråd har vedtaget. Forliget giver kun nødtørftige forbedringer på skoleområdet og er langt fra lærernes ønsker.

- Skolerne her er for alvor slidt ned, materialerne i alt for dårlig stand, og politikerne viser ingen vilje til at investere i byens skoleungdom. Der er reelt kun tale om håndører til de unge, siger formanden for Århus Lærerforening, Jette Jensen.

Bag forliget, der giver plads til nyindkøb af skolematerialer for 1,5 millioner kroner til næste år, står Socialdemokratiet, Det Radikale Venstre og Socialistisk Folkeparti.

Konsulent i Århus Lærerforening Poul Keller mener, at forliget ligger langt fra tidligere politiske udtalelser, og han peger på, at kommunen først i 1998 vil investere i indkøb af edb- og informations-teknologimateriale. Her er der foreløbig afsat anlægsudgifter på fire millioner kroner i perioden 1998 til år 2000.

- Det er alt for lidt, og Århus Kommune sakker markant bagud i forhold til de øvrige kommuner, der virkelig hjælper skoleungdommen på dette område, siger Poul Keller.

Skolerådmand Flemming Knudsen, Socialdemokratiet, afviser kritikken. Han henviser til, at der er indregnet merudgifter på 17 millioner kroner til næste år stigende til 80 millioner kroner i år 2000, som følge af stigende elevantal i Århus.

- Samlet indeholder budgettet betydelige stigninger til driftsudgifterne, hvor det i år 2000 vil beløbe sig til i alt 87 millioner kroner. Hertil kommer anlægsudgifterne på edb og informationsteknologiområdet på de fire millioner kroner, siger Flemming Knudsen.