Jørgen Litner

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Jørgen Litner, der var vores gode kollega og en særdeles afholdt lærer i 32 år på Svaneskolen i Sydfalster, har fået fred efter snart halvandet års sygdom.

Otiummet med de mange gøremål var planlagt påbegyndt for et år siden, da sygdommen slog til kort inden, men Jørgen holdt hovedet højt og kæmpede længe imod.

Kollegerne på Svaneskolen vil huske Jørgen som en venlig og hyggelig kollega med en dyb interesse for biologi og geografi. Vi vil huske den viljestærke Jørgen, der kvittede tobakken og erstattede den med løbetræning, så man ofte i fritiden så ham slide asfalten på fortovene den rolige, hyggelige Jørgen, som i muntert lag nød samværet og på sin værdige facon altid viste andre mennesker en ægte følt respekt.

Eleverne har gennem sygdomsperioden ofte talt om Jørgen, og mange venlige hilsner blev sendt til en afholdt lærer, som vil blive husket med varme minder hos både nuværende og tidligere elever på skolen.

Svaneskolen og Sydfalster havde i Jørgen Litner en dybt loyal medarbejder, der altid ønskede, at skolens samlede interesse gik forud for enkeltinteresser som forstod og respekterede helheden og kendte sine egne styrkesider og altid gav andre plads til deres.

Jørgens død kom ikke uventet, men den tomme plads i vore tanker og hjerter blev først rigtig tydelig ved hans bortgang.

Æret være Jørgen Litners minde.

Palle Bonding

skoleleder