Marianne Kjær

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Marianne er død.

Denne triste meddelelse fik vi, netop som det nye skoleår skulle begynde.

Marianne Kjær blev født i København den 11. januar 1939.

I 1965 blev hun sammen med sin mand, Jørgen, ansat på Spjellerup Skole, hvor hun var indtil 1984. Der fik Marianne og Jørgen deres fire børn.

Fra 1984 var Marianne ansat på Karise Skole.

Marianne var en livsglad pige, og hendes humør smittede af på elever og kolleger.

Alle skolens forældre kendte Marianne fra skolekomediens kostumer, som hun skaffede eller fremstillede.

Håndarbejde - og alle kreative fag - var Mariannes hjertebørn. Hun førte disse fag over i - og berigede derved - skolens mere boglige fag. Ofte så vi Marianne gå med sin matematikklasse rundt på skolen og måle op, tælle vinduer og så videre.

Marianne var ikke bange for nye udfordringer. Hun gav sig i kast med natur og teknik samt specialundervisning, og netop arbejdet på klinikken gav hende en stor berøringsflade.

Samtidig var Marianne klasselærer for 2.b.

Man fik sjove ideer sammen med Marianne. Hun sagde: 'Vi gør det!' - og så gjorde vi det!

Marianne var god til at realisere sine drømme - såvel i skolemæssig sammenhæng som privat. Hun rejste ud og besøgte sine børn i Polen og New Zealand, og så elskede hun at færdes i naturen og cyklede lange ture med sin hund. Sommerhuset i Kikhavn var et yndet opholdssted.

Marianne mistede sin mand, Jørgen, for to år siden. - Med rette var Marianne stolt af sine børn: Karsten, Lars, Christian og Pernille. Hun var en kærlig mor og en stolt og lykkelig farmor for lille Sofie.

Vore tanker går nu til Karsten, Birgitte og Sofie i Polen, Lars i New Zealand og Christian og Pernille i København.

Vi mindes Marianne som et kærligt menneske - fuld af energi; men hun havde aldrig for travlt, hvis kolleger, elever eller forældre havde brug for hende.

Vi vil savne Marianne.

Æret været Mariannes minde.

Kollegerne ved Karise Skole