Tage Jespersen

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Onsdag den 24. marts døde Tage Jespersen, 65 år.

Tage dimitterede fra Jelling Seminarium i 1962, og efter aftjent værnepligt ved militærpolitiet blev han i 1963 ansat ved Lind Skole i Herning. Her kom han til at virke i 35 år, indtil han på grund af sygdom måtte lade sig pensionere.

Ud over sit linjefag tysk underviste han i sang, religion og geografi. Hans præcise og veldisciplinerede undervisning var legendarisk. Den foregik ofte med en barsk humor og et stænk af venlig ironi, men på trods af det var han utrolig vellidt og afholdt af både elever og kolleger.

Tage var en institution på Lind Skole. Alle nød vi godt af hans engagement som lærerrådsformand og medlem af diverse faglige udvalg.

Derfor vil vi altid mindes Tage som den humørfyldte, loyale kollega og hjælpsomme ven, man aldrig gik forgæves til, hvis man havde brug for råd og vejledning.

Vores dybeste medfølelse går til Sonja og døtrene Lene og Hanne.

Æret være Tages minde.

På kollegernes vegne

Evald Sønderby

Lind Skole, Herning