Løn tilbageholdes

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Allerede fredag den 29. maj, seks dage før urafstemningsresultatet forelå, satte Danmarks Lærerforening konfliktstøtte ind på 70 overenskomstsansatte læreres konti. I Ølgod, Thisted og Billund ville den kommunale ledelse nemlig ikke risikere at udbetale løn for juni til overenskomstansatte, som muligvis ville nedlægge arbejdet.

'Jeg kontaktede kommunens lønkontor og fik at vide, at man havde kørt det i stilling, så medlemmerne kun fik fem dages løn, men man havde en plan parat, så man lynhurtigt kunne udbetale acontobeløb, hvis strejken blev afblæst', fortæller sagsbehandler Per Rysbjerg, Thy-Mors Lærerkreds, og glæder sig over, at Lærerforeningen også var så godt forberedt på problemet, at han samme morgen, som lønsedlerne blev delt ud i Thisted, kunne sende en fax til skolerne om, at der var lønkompensation på vej.

I alt drejer det sig om 70 overenskomstansatte, forudlønnede lærere, der kun har fået kommunal løn for fem dage. Lærerforeningen har via PBS (Pengeinstitutternes Betalings Systemer) overført cirka 600.000 kroner til lærerne, og rundt regnet et tilsvarende beløb er afsat til skattefar, feriepenge og til Lærernes Pension for de pågældende.

Og jo, hvis afstemningen i dag slutter med et ja, så skal pengene tilbagebetales, så snart man har fået sin løn.