Uden lokalaftale

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Skolerne i Haslev Kommune får ingen lokalaftale med Danmarks Lærerforenings Midtsjællandskreds. Den 13. maj sagde Haslev Byråd nej til de krav, som Midtsjællandskredsen havde stillet, om at beholde et vist antal timer til deres tillidsrepræsentanter.

I forbindelse med kommunens forhandlinger om budget 97 blev der lagt op til besparelser på skoleområdet for i alt tre millioner kroner, efter en debat blev resultatet besparelser for 1,6 millioner. Lærerne accepterede de fleste besparelser, men ikke nedskæringer i timerne til tillidsrepræsentanterne. De ønsker, at tiden til tillidsrepræsentanterne tilbagejusteres til indeværende skoleår, hvor der samlet er 1.288 TR-timer på de tilsammen seks skoler, mens byrådets besparelse vil betyde en nedskæring til 859 timer.

I Midtsjællandskredsen er man kede af, at lokalaftalen faldt til jorden. Tillidsrepræsentant og kommunerepræsentant Jan Christensen fra kredsen siger:

- Det kan betyde en masse ekstra tid til administrations-arbejde for både lærere og skoleledere. Og vi vil hellere have pædagogiske ledere end administrative ledere. Og han fortsætter:

- Decentraliseringen går fløjten, hvis det er kredsen og kommunen, der skal bestemme og ikke lærere, skoleledere og forældre.

Kredsen havde møde med forvaltningen den 16. maj for at drøfte, hvordan man nu kommer videre.