Anmeldelse

Minutfilmsperler

Minutfilmsperler

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Femogtyve ultrakorte film til undervisningen i og med film er som udgangspunkt en gave til dansk- og engelsklærere, der i disse år forgæves efterspørger film i det helt korte format.

Fakta:

Titel: Minutfilmsperler

Forfatter: Grethe Grønkjær, Preben Dannemand

Type: Dvd

Forlag: GeGe Forlag - Telefon 8619 0119

Minutfilmene udspringer af konkurrencer i regi af Århus Filmværksted, deraf undertitlen. Det må dog siges at være gammel vin på nye flasker, idet de 24 af filmene for en del år siden på samme forlag blev udgivet på VHS, men med genudgivelsen på dvd og Windows-fil er der nu mulighed for at kopiere filmene over på alle skolens computere.

Det siger sig selv, at tidsrammen på ét minut generelt afstedkommer et mere eksperimentelt udtryk, end eleverne er vant til at møde i deres daglige medieforbrug, men det er heller ikke denne målgruppe, filmene er tænkt til. Når nogle af filmene alligevel kan bruges i undervisningen, skyldes det selvfølgelig, at ledsagematerialet har mange gode ideer til aktiviteter. Analyse af de filmiske virkemidler kombineret med meget konkrete oplæg til elevernes egen videoproduktion er den røde tråd i materialet.

Halvdelen af filmene er med engelsk tale og med tilhørende arbejdsopgaver på engelsk.

Et prisværdigt jysk initiativ, men vi mangler fortsat nye korte - dog ikke helt så korte - danske filmhistorier af mere traditionelt tilsnit. Var det ikke noget, københavnerne på Filminstituttet snart kunne snøvle sig sammen til at få lavet?