Anmeldelse

Ny trigonometri

Ny trigonometri

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det er et kendt ansigt inden for lærebøgernes verden, der - denne gang på matematiklærernes eget forlag - har begået en ganske omfattende temabog om et emne, det nu igen bliver aktuelt at beskæftige sig med.

Fakta:

Titel: Ny trigonometri

Forfatter: Svend Hessing

Pris: 862,50 kroner

Sider: 128 sider

Type: Bog med cd

Forlag: Forlaget Matematik

For første gang har jeg et materiale i hånden, der ikke bare taler om, men faktisk også citerer fra Fælles Mål 2009 for matematik. "Lettere trigonometri" ligger til grund for materialets titel, men undervejs kommer man både i bredden og dybden med en mængde relaterede geometriske emner. Der er tale om såvel mere traditionelt stof (vinkelmåling, Pythagoras og arealer) som nye tilgange. Eleverne kan herunder beskæftige sig med korttegning og lære om fremstilling og brug af både teodolit og sekstant.

Bogen indeholder værkstedsundervisning for røre- og gøre-børn, men også hard core matematik i form af teoretiske udledninger og formler til bestemmelse af sinus, cosinus og tangens. Desuden er der hele vejen igennem lagt op til udstrakt brug af computeren som tegneredskab (geometriprogrammet GeoMeter), og den meget varierede fremstilling rundes af med en række temasider om Jordens og himmelrummets geometri.

Det er næsten en skam, at eleverne ikke får det indbydende materiale i hånden, men må nøjes med (sort-hvide) kopier af elevsiderne fra den medfølgende cd-rom. Til gengæld øger det materialets fleksibilitet og anvendelighed; man kan sagtens forestille sig trigonometrien behandlet med stigende sværhedsgrad på både 7., 8. og 9. klassetrin.